"

Åsele kommun söker Ekonomihandläggare

den 8 juni 2017 kl 07:37

Åsele kommun söker en ekonomihandläggare till försörjningsstöd

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Arbetsuppgifter
Som ekonomihandläggare utreder du och bedömer rätten till försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd enligt gällande lagstiftning. Du beslutar och följer upp insatser enligt delegation. Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker hans eller hennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. Utöver detta kommer du även att samverka såväl internt och externt med de för klienten viktiga personer och myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lämplig utbildning inom området administration/ekonomi/socialt arbete. Du bör vara en duktig administratör och gärna ha arbetslivserfarenhet inom socialt arbete eller inom servicebranschen. Som person är du noggrann, flexibel och har ett metodiskt arbetssätt. Du är tydlig när du kommunicerar och har ett gott bemötande mot klienter. Vid pressade situationer så kan du bibehålla dig lugn och leverera svåra myndighetsbeslut. Det är meriterande om du har erfarenhet av handläggning av försörjningsstöd.

Övrigt
Du kommer till en liten arbetsgrupp med mycket humor och glädje. Här stöttar vi varandra i det dagliga arbetet. Vi har regelbundna verksamhetsträffar där vi tillsammans hittar lösningar på frågor som kan vara svåra att hitta svar på. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbetsklimat med stora möjligheter att påverka. Vi har kontinuerlig handledning, flexibel arbetstid och friskvård på betald arbetstid.

Omfattning
Heltid 100 %, Tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning som kan leda till en tillsvidareanställning.

Lön
Månadslön

Kontaktpersoner
Helene Ejergård Ahlqvist 0941-141 49 IFO chef
Monika Roos 0941-140 46 facklig företrädare för Vision
Eva Söderqvist 0941-140 17 facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR

Arbetsgivare
Åsele Kommun, sociala avdelningen

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-06-30

Referens
Socek1706

Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsarbetet kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan via www.hrsupporten.se

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.