"

Åsele kommun söker Integrationsassistent/ Arbetsmarknadshandledare

den 11 december 2017 kl 06:53

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Arbetsmarknadsenheten söker Integrationsassistent på 50 % och Arbetsmarknadshandledare på 50 % i en kombinerad tjänst.

Arbetsuppgifter
Som Integrationsassistent arbetar du med nyanlända som kommer till Åsele kommun. I arbetsuppgifterna ingår planering tillsammans med Integrationssamordnaren för mottagande av kvotflyktingar, kommunplaceringar och familjeåterföreningar. Ordna och färdigställa bostad, hjälpa till med myndighetskontakter och arbeta för att de nyanlända skall få ett bra mottagande i Åsele kommun.

Arbetet som Arbetsmarknadshandledare innebär att tillsammans med ansvarig chef arbeta med projektet "Surfa rätt" enligt projektansökan. Ansvarar för att projektmål uppfylls. Du ska handleda ungdomar mot självförsörjning med inriktning mot arbete eller studier. Även arbeta med praktiksamordning, feriejobb och andra förkommande arbetsuppgifter inom Arbetsmarknad.

Kvalifikationer
Du ska vara social och kunna kommunicera på ett rakt och tydligt sätt. Egenskaper som är viktiga i arbetet som Integrationsassistent, när man möter nyanlända, är lyhördhet och flexibilitet. En god förståelse för nyanländas situation och kultur som ny medborgare i Åsele kommun. Har du erfarenhet av arbete med utlandsfödda och kunskaper om ungdomar och dess arbetsmarknad är det meriterande. Arbetet kräver struktur och planering. Den personliga lämpligheten och förmåga att samarbeta kommer att vara av stor betydelse. Du kommer att jobba i en verksamhet där vi alla hjälper varandra när det behövs

Omfattning
Heltid 100 %, visstid t o m 2018-12-31, med möjlighet till förlängning.
Tillträde 2018-01-02 eller enligt överenskommelse

Lön
Månadslön

Arbetsgivare
Åsele Kommun, Arbetsmarknadsavdelningen.

Kontaktpersoner
Christer Sjödin, Chef för Arbetsmarknadsavdelningen tel. 073-088 14 10.
Dan Eriksson, Integrationssamordnare, 073-088 15 30
Monica Roos, Facklig representant Vision, 0941-140 00

Ref.AME17

Ansökan
Du är välkommen att så snart som möjligt skicka in din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev innan 2018-12-19. Ansök via www.hrsupporten.se

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.