"

Åsele kommun söker Räddningschef

den 14 december 2017 kl 07:04

Vi har närhet till medmänniskor, till service, kultur och kommunikationer. Vi skapar bra boendealternativ, bra fritidsförutsättningar, arbete och företagande. Åsele är en trygg plats att växa upp på, en bra plats för familjeliv med närhet till det mesta. Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid tredje helgen i juli, vilket lockar ca 150 000 besökare från hela landet.

Räddningstjänsten i Åsele består av deltidsbrandmän, förmän, brandinspektör och Räddningschef. Det finns två räddningskårer i vår kommun, Åsele huvudstation och Fredrika. Räddningstjänstens verksamhetsområde utgörs av en yta på ca 4 500 km2, 9 mil från norr till söder och 9 mil från öst till väst. Vi har även samverkan i regionen med andra kommuner.

Arbetsuppgifter
Som Räddningschef har du det övergripande personal-, ekonomi och verksamhetsansvaret. Du leder Räddningstjänstens utvecklingsarbete och ansvarar för uppföljning av verksamheten. Du ansvarar för övergripande planering och samordnar den tillsammans med interna och externa verksamheter. Du kommer även att ha beredskap som RcB. I tjänsten ligger det att söka utökad samverkan. Tjänsten innefattar i dagsläget att verka som kommunens beredskapssamordnare.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har erfarenhet av att vara ledare med relevant utbildning för uppdraget. Det kan vara ex. brandingenjör, med kompletterande RUB utbildning, eller insatsledare med räddningsledning B och tillsyn A-utbildning eller annan äldre utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsynsverksamhet enligt gällande lagstiftningar.
Har du erfarenhet från en politiskt styrd organisation, gärna Räddningstjänst eller tidigare erfarenheter från liknande arbeten är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.

Omfattning
Heltid 100 %, provanställning 6 månader.
Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön

Arbetsgivare
Åsele Kommun

Kontaktpersoner
Nils-Petter Grenholm, Kommunchef, tel. 0941-140 41.
Jonas Hahlin, Räddningschef, tel. 0941-140 33
Yngve Lindberg, facklig företrädare för BRF, tel. 070-5627303.
Monika Roos, facklig företrädare för Vision tel. 0941-140 46.

Ref.Rchef18

Ansökan
Du är välkommen att så snart som möjligt skicka in din ansökan som ska bestå av ditt CV och ett personligt brev innan 2018-01-14. Ansök via www.hrsupporten.se.