Uppleva och göra

-- jagerlappen600x800-h147.jpg (Jägerlappen) -- kommunhus-w163.jpg (Kommunhuset) -- timmerbroten-h102.jpg (Timmerbröten)

 

Åsele är en kommun med ett brett utbud av sevärdheter, naturupplevelser och aktiviteter.

Torvsjö kvarnar, ca 25 km nordväst om Åsele centrum, är en av kommunens största sevärdheter. Andra sevärdheter är Hembygdsområdet i centrum, med bl.a. en unik klädsamling, Asplunda lanthandel i Tallsjö och Buddharama tempel i Fredrika.

Åsele kommun är till ytan lika stor som landskapet Halland och det innebär att vi har mycket stor areal natur. I kommunen finns Björnlandets nationalpark, en park med unik urskog. Vi har 41 naturreservat, där Stenbitshöjden är den mest kända. Andra naturupplevelser är Stockholmsgata, Vitterhuset och Offerhälla.

Åsele kommun bjuder också på en god samhällsservice och ett rikt föreningsliv, vi är en av de föreningstätaste kommunerna i Sverige. Vi erbjuder bl.a. sim- & sporthall, ishall, ridhus, 18-håls golfbana, slalombacke och elljusspår.

Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid 3:e helgen i juli, vilket lockar mer än 150 000 besökare under marknadens 4 dagar.

 

Nyheter