"

Uppleva och göra

-- jagerlappen600x800-h147.jpg (Jägerlappen) -- kommunhus-w163.jpg (Kommunhuset) -- timmerbroten-h102.jpg (Timmerbröten)

 

Åsele är en kommun med ett brett utbud av sevärdheter, naturupplevelser och aktiviteter.

Torvsjö kvarnar, ca 25 km nordväst om Åsele centrum, är en av kommunens största sevärdheter. Andra sevärdheter är Hembygdsområdet i centrum, med bl.a. en unik klädsamling, Asplunda lanthandel i Tallsjö och Buddharama tempel i Fredrika.

Åsele kommun är till ytan lika stor som landskapet Halland och det innebär att vi har mycket stor areal natur. I kommunen finns Björnlandets nationalpark, en park med unik urskog. Vi har 41 naturreservat, där Stenbitshöjden är den mest kända. Andra naturupplevelser är Stockholmsgata, Vitterhuset och Offerhälla.

Åsele kommun bjuder också på en god samhällsservice och ett rikt föreningsliv, vi är en av de föreningstätaste kommunerna i Sverige. Vi erbjuder bl.a. sim- & sporthall, ishall, ridhus, 18-håls golfbana, slalombacke och elljusspår.

Vårt största arrangemang är Åsele Marknad, alltid 3:e helgen i juli, vilket lockar mer än 150 000 besökare under marknadens 4 dagar.

 

Nyheter

 • Inbjudan till öppet möte om livskvalité, flytt och företagande i Åsele

  Åsele Kommun samarbetar med Umeå Universitet och institutionen för geografi och ekonomisk historia. De har fått medel för ett forskningsprojekt som handlar om flera saker, bland annat om inflyttning från andra länder och hur det påverkar en plats.

  Åsele är en av de orter som tittas närmare på och därför bjuds alla Åselebor in till träffar för att ge sin syn på saker. En träff har tidigare hålls i centrala Åsele och nu bjuds intresserade in till träffar i Fredrika, Gafsele och Varpsjö.
 • Vill du hyra Kaffestugan eller Bagarstugan på Åsele Hembygdsområde?

  Boka på www.kulturhusetasele.se/ under hembygdsområdet

  Du kan också ringa 0941 - 142 30 eller skicka mail till info@kulturhusetasele.se
 • Förslag rund

  Bidrag för att genomföra sommarlovsaktiviteter 2017

  Åsele kommun har även denna sommar fått medel från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) för att arrangera kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6 och 15 år.  Kommunen har fått i statligt stöd som ska användas till att skapa ett roligare sommarlov.

  Föreningar/organisationer kan söka bidrag för att ordna sommarlovsaktiviteter för våra barn och ungdomar inom Åsele kommun.