"

Omsorg och stöd

Alla människor kan någon gång i livet behöva stöd och hjälp för att klara av vardagen. Här kan du läsa om den stöd och service som Åsele kommun kan erbjuda sina innevånare.

Det kan handla om hjälp och rådgivning vid konflikter i familjen, ekonomiska svårigheter, oro för barn och ungdomar eller andra sociala problem.
Här kan du få information och hjälp med beställning av färdtjänst, faderskapserkännande, avgifter, fakturor och mycket annat.

Du kan även hitta information angående -- blomkrans-w178.jpg

 • Handikappomsorg
 • Individ- och familjeomsorg
 • Äldreomsorg

Nyheter

 • Påskpynt på Åseborg

  Så här fint har Åseborgs matgäster det under påskhögtiden. En sann eldsjäl, Agnetha Lind, ser till att pynta en hörna i matsalen efter olika teman beroende på högtid. Hon ger verkligen våra gamla en riktig guldkant, när de får beskåda hennes utsmyckningar.

  Vi på Åseborg vill rikta ett stort TACK och en önskan om en Glad Påsk till henne och även till er andra som läser detta.

  Klicka vidare för att se fler bilder!
 • En vecka fri från våld

  Under vecka 49 arrangerar ett flertal myndigheter och organisationer i landet "En vecka fri från våld". Arrangemanget är en del i genomförandet av Sveriges nya strategi för att bekämpa och förebygga mäns våld mot kvinnor. Genom att lära dig känna igen tecknen kan du som finns i närheten göra skillnad innan det går för långt.

  Klicka vidare för att se två korta filmer om det.
 • Åsele på 5:e plats av landets 290 kommuner

  Socialstyrelsen har gjort en undersökning hur våra gäster på särskilt boende upplever maten och måltidsmiljön. Åsele hamnar på 5:e plats av landets 290 kommuner!
  Vi i köket bockar och tackar för utmärkelsen och fortsätter sträva efter att våra gäster ska få en trivsam och god stund vid måltiderna vart man än är i livet. Vi vet att maten gör stor skillnad och jobbar mycket med att laga så stor del som möjligt från grunden. Konsistens, färg, form och naturligtvis smaken är viktig när vi skapar måltiden. Roligt är också att vi till viss del kan servera lokalproducerad mat som kommer från den egna bygden.