Bion i Åsele - Hasse & Tage

Vi kör Hasse & Tage filmen nu igen på Fredag!

Välarbetad och ordentlig stordokumentär om Hasse & Tage, två av Sveriges mest älskade och viktiga kulturmänniskor och underhållare. De spåren de satt i flera generationer svenskar går ej att förneka, med de satiriska och samhällskritiska filmerna så som Äppelkriget, Släpp fångarne loss det är vår och Ägget är löst bara för att nämna några samt alla de framträdande de gjorde genom åren.

Plats: Bion i Åsele,Kulturhuset

När: 20 september klockan 11:00

Arrangör: Bion i Åsele, Kulturhuset
20/9    Hasse & Tage - En kärlekshistoria     ( Svenskt tal)          kl 11:00 (Barntillåten)                 Pris: 80:-

Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

Tid 1 tim 44 minuter (Dokumentär, Historia) 

Välkomna till bion!


För mer information och annat kring bion kolla Bion i Åseles facebooksida samt anslagstavlan vid Annagården.

Uppdaterad den 17 september 2019