Konferens om näringsutveckling i vindkraftens spår

ÅNS, Åsele näringslivsstiftelse och Vindkraftcentrum.se bjuder in till spännande konferens i Åsele 14-15 mars om näringsutveckling i vindkraftens spår. Denna inbjudan vänder sig i första hand till ledande kommunpolitiker och företrädare för kommunernas näringslivskontor.

Plats: Åsele Wärdshus

När: 14 mars - 15 mars klockan Lunch till lunch

Arrangör: ÅNS & Vindkraftcentrum

Kontakt: Torbjörn Laxvik, projektledare, Vindkraftcentrum.se torbjorn.laxvik@vindkraftcentrum.se, mobil: 070-780 90 34

I Åseletrakten bygger Vattenfall tre vindkraftparker med sammanlagt 105 turbiner. Den sammanlagda investeringen är på cirka fyra miljarder kronor. Självfallet ger det jobb och affärsmöjligheter i regionen. Men genom ett aktivt näringslivsarbete kan det lokala innehållet utökas rejält.

I Åsele prövas en ny upphandlingsmodell där lokala och regionala företag matchas med behoven hos projektörens underleverantörer. 140 företag finns redan i databasen. I samband med detta erbjuder Garantia, fd Kreditgarantiföreningen norr, finansieringstjänster för de mindre företag som vill investera i samband med anläggningen eller i annan bransch.

Om detta handlar seminariet 14-15 mars, lunch till lunch, på Åsele Wärdshus. 

Ett mer specifikt program kommer lite senare, men i detta ryms: Större och mindre branschföretag medverkar Samarbeten kring utbildning av vindkrafttekniker – och annan kompetensutveckling Affärsmöjligheter och jobb på längre sikt – drift och underhåll Produktutveckling och innovation vid Testparken för vindkraft i kallt klimat. Och ännu mer!

Obs! Begränsat antal platser –först till kvarn gäller!

Anmäl genom att skicka ett mail till: torbjorn.laxvik@vindkraftcentrum.se.

Ange kontaktuppgifter, ev matallergier eller andra väsentligheter.

Rum på Wärdshuset bokas på egen hand, tel: 0941 - 662 55. Ett begränsat antal rum är förbokade. Ange Vindkraftcentrum som referens.

Vi bjuder på seminariet, luncher, fika och middag.

Här kan du se en av tre filmer som är under produktion och som visar hur Åsele jobbar med den pågående vindkraftetableringen.

Kontaktperson för mer information: Torbjörn Laxvik, projektledare, Vindkraftcentrum.se torbjorn.laxvik@vindkraftcentrum.se, mobil: 070-780 90 34

 

Uppdaterad den 23 februari 2019