Vildmarkskonsert: Opera i berget

Opera i Berget är ett arrangemang som startades 2009 av Östernorets bygdegårdsförening. Opera i bergets artister i år är Regina Fredriksson, Köpenhamn, men bördig från Åsele och Kalasorkestern från Umeå.

Plats: Vitterhuset, Östernoret

När: 18 augusti klockan 19.00

Arrangör: Östernorets bygdegårdsförening och Studieförbundet Vuxenskolan

"Tanken med arrangemanget kan beskrivas så här: Tänk dig att få höra skön operasång mitt i en sagoskog där du sitter i naturens egen konserthall Vitterhuset, klippblock stora som hus, som istiden lämnat efter sig. Du har gått dit på en vindlande stig eller åkt över viken i en eka. När solen är på väg ner är det fikapaus mellan akterna nere vid sjöstranden. Kaffet kokar över brasan. Andra akten är det mer musik - jazz, visa, musikalnummer, pop - i sommarkvällen. Hemfärden går längs stigen, nu upplyst av marschaller."

Biljettpriset är 200:- inkl. servering
Förköp: OK/Q8 Åsele 
Alexandra Colorama Åsele 0941-10015, 076-8263681

Mer om Regina Fredriksson:
Sopran - född och uppvuxen i Lidköping men bor och har sin bas i Köpenhamn. Till denna konsert kommer hon bjuda på en genre som också ligger henne varmt om hjärtat, den svenska folkmusiken, mötet med det klassiska i ordens bemärkelse och den vis-skatt under temat Klassisk Sensommarpassion!

Uppdaterad den 26 juli 2018