Begränsade öppettider och besöksrestriktioner

Kommunen har beslutat om begränsade öppettider och besöksrestriktioner i flera verksamheter för att begränsa smittspridningen av coronaviruset och skydda både riskgrupperna och vår personal. Här finns samlad information om vad som gäller.

Det råder besöksförbud på alla vårdavdelningar och boenden inom äldre- och funktionshinderomsorgen (Åseborg, Tallmon, Duvan, Stugan, Borgen, Fågelstigens gruppboende) då det är där våra största riskgrupper och mest sårbara finns. Du är alltid välkommen att kontakta avdelningen via telefon.

Kommunhuset har stängt för alla andra besök än bokade. Alla uppmanas att i första hand lösa frågor och ärenden via telefon, mail eller digitala möten. Om du har ett bokat besök kommer din handläggare att hämta dig vid dörren den avtalade tiden. Det gäller även besökare till Stiftelsen Åselehus. För att komma i kontakt med personal för frågor eller för att boka tid kan du ringa kundtjänst på 0941-140 00 för vidare hänvisning eller 0941-140 20 för Åselehus.

Den som vill besöka överförmyndarkontoret måste nu boka tid i förväg. Ring 0941-140 48 eller 070-397 47 19 för att kontakta handläggaren.

Från och med måndagen den 30 mars tar Åsele bibliotek bort öppettiderna på kvällstid och stänger som senast klockan 17:00. Då öppettiderna snabbt kan komma att förändras hänvisas till deras webbsida för aktuella tider: www.v8biblioteken.se

Kulturhuset har stängt för alla andra besök än bokade. Ring 0941-14000,  0702160713 eller maila på kulturhuset@asele.se för att boka en lokal eller få mer information.

Gymmet på simhallen stänger från och med fredag 20 mars. Sim- och sporthallen håller än så länge öppet men kan komma att stänga om nya rekommendationer eller beslut kommer.

Bion ställer in sina föreställningar under våren och Ungdomsgården kommer också att vara stängd.

SFI-undervisningen sker från och med nu på distans. Lärcentrum finns öppet för studenter som behöver tillgång till studielokal. Studie- och yrkesvägledare kontaktas i förväg för att boka besök. Kontaktuppgifter finns här.

Jobb och service (dagcenter) har stängt sin verksamhet liksom terapin på Åseborg under den här perioden. Fotvården tar endast emot akutbesök.

Åsele Näringslivsstiftelse fysiska kontor på Centralgatan håller stängt fr.o.m 18 mars. Du når oss per telefon och e-post. Kontaktuppgifter hittar du här.

Grundskolan har beslutat att endast behörig personal och elever ska vistas där, inga besök från andra tillåts.

Tänk på att visa hänsyn mot våra riskgrupper och stanna hemma om du känner några förkylningssymtom och var extra noga med din handhygien.

Senast uppdaterad den 28 maj 2020

Translate the website with Google translate.