Risk för besvärligt väder

Lördag 16 februari varnar SMHI för klass 2 stormbyar i Västerbottens inland och klass 2 storm i södra Lapplandsfjällen. I västra Vindelfjällen och södra Lapplandsfjällen är det stor lavinfara. Håll dig informerad och gå inte ut i varnade områden om du inte behöver! Var beredd på att det kan bli elavbrott.

Hela vädervarningen:
I inlandet blåser det upp med västlig vind som kulminerar under lördag eftermiddag. I av Västerbottens inland i nordväst kan det bli stormbyar 25-28 m/s. Det är inte säkert att Åsele kommer att drabbas hårt av detta, men bra att veta om du planerat att resa till områden där stormbyarna är som starkast. Vinden avtar lördag kväll. 

I södra Lapplandsfjällen blåser det natt mot lördag och vinden kulminerar kring middagstid med väst 25-30 m/s på kalfjäll och även vindutsatta platser i den lägre terrängen, blåsigast i norr. Snöfall och snödrev.

Naturvårdsverket varnar för stor lavinfara i västra Vindelfjällen och södra Lapplandsfjällen. Vädret blir tillfälligt lugnare under fredagen 15 februari, men Naturvårdsverket råder allmänheten att undvika all lavinterräng, det vill säga alla platser i närheten av branta sluttningar.

  
Senast uppdaterad den 15 februari 2019