Vårinformation från kommunen

Här kommer lite samlad information! Valborgsmässoafton 30 april har kommunkontoret och Stiftelsen Åselehus öppet kl 8.00-12.00. I den här artikeln kan du också läsa om den nya grafiska profilen, vuxenutbildningen, EU-valet, Åsele tillväxtdag, Världsbokdagen och eRUM.

Ny grafisk profil

Kommunfullmäktige har antagit en grafisk profil och manual för Åsele Kommun. Det innebär att kommunen får ett lite nytt ansikte utåt och enhetlig kommunikation. En ny logotyp har tagits fram, men det är inte bara det en ny grafisk profil innefattar, utan det gäller även t.ex. färger och bokstavsstilar (typsnitt) som ska användas i trycksaker såsom i broschyrer, på affischer som kommunen tar fram.

Vår nya logotyp är ett komplement, inte en ersättning, till kommunvapnet. Enligt Riksarkivet är kommunvapnet allas som bor i kommunen, medan den nya loggan är kommunorganisationens. Kommunvapnet kommer fortfarande att användas i officiella och formella situationer.

Logotypen har tagits fram av en lokal grafiker. Den är abstrakt och symboliserar Åsele på en mängd olika sätt. Många ser renhornen från kommunvapnet, vittra som dansar, glada människor som leker, sommarsolen och mycket mer. Vad ser du?

Läs mer om vår grafiska profil och kommunvapnet här.

   ___________________________________________________________

Kommunal vuxenutbildning

Samverkansavtalet mellan länets kommuner innebär att det finns möjlighet att ta del av gymnasial vuxenutbildning i alla länets
kommuner.

För studier i grundläggande vuxenutbildning kontakta Komvux Åsele.  Kurser i svenska för invandrare (SFI) anordnas i Åsele.

Ansökningsblanketter finns på kommunens hemsida. Ansökan till vuxenutbildning/SFI ska lämnas till Komvux Åsele. Utbildningar på annan ort ska kompletteras med en ansökan till utbildningsanordnaren.

Ansvarig rektor Yvonné Nordlander, 0941-141 05.
Studie- och yrkesvägledare Hanna Persson, 0941 -141 13.

Mer information om Komvux och SFI finns att läsa här.

 ___________________________________________________________

Kom ihåg att använda din demokratiska rätt att rösta i årets val till EU-parlamentet.

  ___________________________________________________________

Biblioteket informerar

Världsbokdagen tisdag 23 april

Ta en bok! Vi skänker bort vuxenböcker hela veckan.
Torsdag 25 april öppet lite extra kl 9.00–17.00.

Välkomna!

eRUM på biblioteket

Besök Carina Haldebo på eRUM så hjälper hon dej med e-tjänster, till exempel Skatteverket, Försäkringskassan, e-mail, Facebook, hur man hittar blanketter eller hur man beställer på internet och mycket mera.

eRUM har samma öppettider som biblioteket. Du når Carina på mobil: 072-519 29 24 eller via mail: carina.haldebo@asele.se

Mer information om biblioteket och deras aktiviteter hittar du här.

___________________________________________________________

Tillväxtdagen i Åsele

Den 8 maj arrangerar Åsele Näringslivsstiftelse tillsammans med Sparbanksstiftelsen Norrland och Swedbank en dag om tillväxt i företag med fokus på finansieringsformer och –möjligheter.

Tillväxtdagen arrangeras på Åsele Wärdshus kl 12.45 - 16.30

Läs mer om Tillväxtdagen här.

Foto: Toni Cuenca 

Senast uppdaterad den 28 maj 2020

Translate the website with Google translate.