Vinnarna av sommarens fototävling har utsetts

Det var i somras som fototävlingen lanserades, veckan innan marknaden. Bilderna som efterlystes skulle visa hur många vackra platser det finns runt om i kommunen. Tävlingen har pågått i sociala medier fram till den sista september.

Juryn fick en tuff uppgift att välja ut den bästa bilden, eftersom det var så många fina tävlingsbidrag. Rösterna är räknade och flest poäng fick Oliver Kårefalks foto av Timmerbröten i vackert ljus, fotad under en av sommaren 2018 många härliga kvällar.

Juryns motivering: "Oliver har verkligen lyckats att fånga #vackraåsele och en fantastisk sommarkväll på bild. Fotot har fin komposition, klara färger, underbara moln, härligt sommarljus och det inte går att ta miste på att bilden är tagen i Åsele."

När vi pratade med Oliver över telefon för att ge honom beskedet att han vunnit, berättade han att det är just på bron över Ångermanälven in mot centrala Åsele som han gillar att fota från. - Generellt är det en av de bästa platserna att fotografera på, sa han.

Motivet valde Oliver just för att det är en av symbolerna för Åsele. Han har många olika favoritställen för att fotografera och viktigt är att ljuset är rätt. Att fota från berg i morgonljus ger bra förutsättningar för fina fotografier, delade han. Oliver har fotat i 2 år, sen han fick en systemkamera i konfirmationspresent.

1:a pris 3-rätters middag på Åsele Wärdshus
Oliver Kårefalk

2:a pris Ost från Lapplands Mejeri
Maja Eriksson 

3-5: e pris T-shirts och tygväskor tryckta med Åsele på.
Ulrike Müller 
Carl-Johan Rådström 
Carmita Edström 

Alla tävlingsbidragen kan redan nu ses på Instagram om du söker på #vackraåsele. Bilderna kommer också att kunna ses i vinter som bildspel i foajén på Kulturhuset. Håll utkik då. 

Foto: Oliver Kårefalk

Senast uppdaterad den 19 oktober 2018