17 Maj, kl 11.51 - Vattenläcka. Uppdatering 32

Reparationen fortsätter och arbetet går framåt. Nu behöver vi stänga allt vatten för att koppla om våra ledningar.  Cirka kl. 13.00 stängs allt vatten av i hela samhället, även på simhallen så under dessa timmar kommer ni inte kunna duscha. Stoppet beräknas vara i cirka 3 timmar.

Vattnet kommer att slås på efter reparationen för de som nu har vatten utan förvarning.

Om allting går som planerat och önskvärt så kommer vatten att portioneras ut område för område i lugn takt för att inte skapa ett för högt tryck på våra ledningar. 
Alla fastighetsägare måste vara observanta för när vattnet kommer igång kommer det att komma med luft som kan orsaka smällar i rörsystemet. 

Målet är att i stort sett hela samhället ska ha vatten ikväll. 

De hushåll som är drabbade i övriga vattenläckor kommer att få egna vattentankar utplacerade under helgen. Reparationen av dessa läckor ska åtgärdas men ännu kan vi inte veta när detta kommer ske, men det är prioriterat. 

 

Vattentankar med dricksvatten finns just nu på:

Myrstigen / Villavägen

Kommunförrådet

Ica’s parkering

Bofinksvägen

Jonkesväg / Hallonstigen

Kulturhuset parkering

Wärdshuset parkering

 

Behöver du hjälp med hämtning av vatten? Ring Sociala kansli om du som enskild individ behöver stöd.
0941-14019, 0941-14020. Telefontid gäller fram till 16.00 idag, fredag. 


Under helgen är det viktigt att vi är sparsamma med allt vattnen så att vårt vattentorn kan stabiliseras igen. Undvik att tvätta, diska, duscha och annat dylikt i den mån det går. 

OM du har vatten i din kran så måste detta vatten kokas innan det är drickbart. Detta gäller tills att vi går ut med annan information.
Följ anvisningar här: Koka dricksvattnet - Åsele kommun (asele.se)

Senast uppdaterad den 17 maj 2024

Translate the website with Google translate.