Tunnbrödsmässan 2019

5:e oktober går den femte upplagan av tunnbrödsmässan i Åsele av stapeln! Nytt för i år är att det går gratisbussar från närliggande orter. Tunnbrödsmässan gästas i år bland annat av: mästerkocks-trean Emilia Nilsson och på plats är även Tunnbrödsakademin som nyligen släppt en bok om svensk tunnbrödskultur.

Välkommen till Kulturhuset i Åsele för att ta del av värmen hos Sveriges enda tunnbrödsmässa. Det blir massor av smarrigt tunnbröd från lokala tunnbrödsbagare, baktillbehör och trevlig atmosfär. Programmet för årets tunnbrödsmässa hittar du via länken: www.asele.se/tunnbrodsmassan

I år gästas mässan av Tunnbrödsakademin som nyss givit ut den boken "Tunnbrödet - en läcker historia". Under dagen håller Tunnbrödsakademin också ett föredrag om sin verksamhet och Sveriges tunnbrödskultur. Även Emilia Nilsson, den 21-åriga talangen från Siljsönäs utanför Backe kommer att förgylla mässan med sin närvaro.

Anna-Carin Forsgren intar rollen som både konferencier och föreläsare på mässan i år! Hon delar med sig av sina kunskaper och under föreläsningen får åhörarna lära sig skillnaden på bra och dålig choklad samtidigt som de får smaka på choklad som är ekologisk, rättvis och hållbart producerad av ChokladJenny i Umeå.

Medverkar också på mässan gör bland annat: 

  • Kajsa Åberg från från Region Västerbotten för Mat & Måltid.
  • Rekoringen berättar om försäljning och tillverkning.
  • Försäljning utav Tunnbröd av Gunilla Andersson, Tegelbacksgården och andra lokala bagare.
  • Avasjö Ko & Co, Lapplandssmör från Siksjönäs, bakredskap från Vindeln mfl.

På mässan blir det också tipsrunda, barnaktiviteter, filmvisning i regi av Safari Sverige och kommer att finnas go'fika till försäljning. Under tunnbrödsmässan 5 oktober är bagarstugan på Åseles fina hembygdsområde öppen och även en del av de andra historiska husen där för dig som vill lära dig mer om hur livet i Åsele var förr.

Det finns gratis bussar att få skjuts med både till och från mässan den 5:e oktober! Bussarna avgår från Bjurholm, Dorotea, Vilhelmina, Lycksele och Junsele. Ankomst i Åsele klockan 10.00, precis i tid till mässans öppnande och åker tillbaka till respektive utgångsplats 16.00.

Antalet platser i bussarna är begränsade, så boka din plats redan nu via e-post: kristina.oderstal@sv.se eller per telefon: 072-595 49 36. Av Kristina Oderstål får du mer information om avgångstider med mera.

Plats: Kulturhuset Åsele, Lillgatan 2

När: 5 oktober mellan klockan Kl 10.00-16.00

Arrangör: Kulturhuset, Tunnbrödsakademin, Åsele kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Medborgarskolan

För mer information, se tunnbrödsmässans Facebook-sida: https://www.facebook.com/tunnbrodsmassan/

Vill du vara med och delta på Tunnbrödsmässan som utställare? Anmäl dig till Kristina Oderstål per telefon: 072-595 49 36 eller e-post: kristina.oderstal@sv.se

 

Senast uppdaterad den 28 maj 2020