Mobila återvinningscentralen

Utrymmet i den mobila återvinningen är begränsat, har du större mängder som släpvagnslass, kommer du att bli hänvisad till Åsele Återvinningscentral.

ÅBRÅ är en mobil återvinningscentral består av en container med olika fack för vardera fraktion. Containern ställs upp i byn under öppettiderna och kommer att vara bemannad. Efter stängning körs containern till Åsele för avlämning.

Viktigt att tänka på:

  • Sortera avfallet hemma innan ni lämnar det. Det underlättar för er själva samt personalen.
  • Plocka isär avfallet som består av olika materialslag så långt som möjligt. Personalen hjälper dig med att hänvisa vart du ska kasta ditt avfall men du ansvarar själv för att kasta avfallet i containern.

DET HÄR KAN DU LÄMNA PÅ DEN MOBILA ÅTERVINNINGSCENTRALEN

• Metallskrot Ex, plåt, stekpanna, paraply
• Överfyllningsmaterial Ex, gips, gullfiber, keramik
• Wellpapp Ex, papprör, större kartonger och liknande med räfflad innerstruktur
• Batteri, lysrör, glödlampor
• Energiåtervinning max 20x20x80cm Ex, textiler, större typ av plast, frigolit.
• Elavfall 

Vid användning av sopsäck skall den vara genomskinlig.

När du lämnar bygg- och rivningsavfall hos oss på återvinningscentralen beläggs du med en viktbaseradavgift. Bygg- och rivningsavfall är allt avfall efter du har byggt nytt eller renoverat. Exempel; du byter ut dina köksluckor eller när du bryter upp ditt golv och lägger nytt. Våg kommer att finnas för vägning av material.

Förtydligande: Lämnar du in material som INTE är bygg- och rivningsavfall, ingår det i din grundavgift.

Kontakta personalen vid frågor – Vi finns här för att hjälpa dig!

Vi välkomnar gärna förslag på var du önskar att ÅBRÅbilen ska komma för att hämta material. Vänligen ge oss information om den önskade platsen och eventuella specifika tider som skulle passa dig bäst.

Vi har möjligheten att ta med ett extra flak med någon fraktion till om så önskas. Om det finns någon specifik fraktion som inte har nämnts ovan och som du skulle vilja inkludera, var vänlig meddela oss det också.

Vi kommer att göra vårt bästa för att anpassa oss efter dina önskemål! Mejla oss till tekniska@asele.se

ÅTERVINNINGSSTATIONEN (ÅVS) I FREDRIKA

Återvinningsstationen i Fredrika är oförändrad. Där lämnar du förpackningar och tidningar. Exempel mjölkkartonger, plastpåsar, konserver, tidningar och glas.

Translate the website with Google translate.