Region 10

Region 10 syftar till att stärka kommunernas roll och utveckling i såväl Norrbotten  & Västerbotten som nationellt och internationellt. Syfte är också att stärka kommunernas attraktionskraft och tillväxt. Detta ger i sin tur ett ökat välstånd och förbättrande av livsmiljöer för boende och besökare i de verksamma i kommunerna. Region 10 som samverkansmodell startade 2012 och är en sammanslutning av tio kommuner inom Norr- och Västerbottens län och består av Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.

Just nu bedrivs projektet Strategisk Samverkan för Hållbar Näringslivsutveckling i möjligheternas region (ShimR) vilket syftar till att arbeta med att lösa problemen med regionala skillnader i stöd för näringslivet genom att utveckla nya modeller för samverkan mellan kommuner, företagsfrämjare och akademi för att på bästa sätt stödja företagen i regionen.

Målet är att det finns en strategi och metod för en ökad strategisk samverkan, som utgår från företagens behov, när det gäller näringslivsfrågor i Region 10, samt att företagen som deltagit i projektets aktiviteter förstår hur man genom att arbeta mot målen i Agenda 2030 kan bli mer konkurrenskraftiga.

Projekttid: 1/1-23 – 31/12 -25.

Läs mer om Region 10 här https://region10.se/

Translate the website with Google translate.